Začetna stran

Pogoji poslovanja

Splošni pogoji poslovanja


Svetujemo vam, da pred uporabo strani spletne trgovine pazljivo preberete spodaj navedene pogoje poslovanja.

 

Z uporabo spletne strani izrazite svoje strinjanje s spodaj navedenimi pogoji. Če se s pogoji ne strinjate, vas prosimo, da zapustite stran spletne Trgovine ROSI Teh, Roman Mikolič s.p. (v nadaljevanju »ROSI Teh« ali »prodajalec«).


Spletna trgovina ROSI Teh si pridržuje pravico do spremembe pogojev na spletni strani kadarkoli, brez predhodnega obvestila.


Prav tako veljajo spodaj navedeni pogoji poslovanja za nakup preko drugih oglasnikov ali malih oglasov objavljenih v drugih medijih.


Morebitne nejasnosti razčistite pred nakupom izdelkov telefonsko ali preko elektronske pošte.


Slike se lahko razlikujejo od dejanskih proizvodov, saj so od različnih proizvajalcev, pri čemer funkcionalnost posameznega proizvoda ostane ista.


Cene


Vse cene objavljene v oglasih so informativne. Cene veljajo samo ob naročilu. Cene v predračunih so fiksne, lahko pa odstopajo od cene v ceniku. Prosimo, da ceno pred nakupom obvezno preverite po telefonu 041/892-655.


Vse cene izdelkov so navedene v Evrih (€).


Način plačila

 

Plačati je mogoče po povzetju ali po predračunu. Kupec se pri naročilu odloči za način plačila. Pri plačilu po povzetju plača kupec dostavljavcu kupnino in stroške dostave. Pri plačilu po predračunu (v kolikor je kupnina bila plačana v celoti) kupec dostavljavcu ne plača ničesar, saj vse plača pred izvedbo naročila.


Vse dobavljeno blago ostane do celotnega plačila last prodajalca ROSI Teh.
Račun bo izdan ob predaji blaga.


Dostava in stroški dostave


Kupec lahko pošiljko prevzame osebno, na našem naslovu po predhodnem dogovoru. Ali pa jo prejme v roku 2-eh do 10-ih delovnih dni od datuma naročila.
V primeru osebnega prevzema blaga na sedežu podjetja, vam stroške za poštnino ne zaračunamo.
Če blaga ni na zalogi, se lahko čas dostave podaljša za nedoločen čas (običajno do 30 dni). Oddaja artiklov (pošiljke), ki ni na zalogi glej »dobavni rok«.


Dostava se vrši večinoma dopoldan. Ob sobotah, nedeljah in praznikih odpreme blaga ne izvajamo.


Pogodbeni partner za dostavo pošiljk je paketna distribucija »GLS«, vendar si prodajalec pridržuje pravico izbrati drugo dostavno službo, če bo s tem lahko naročilo izpolnil bolj učinkovito.


Način dostave se dogovori pri zaključku naročila.


Pri stroških dostave se zaračunajo tudi stroški pakiranja.


V primeru, da kupec ne prevzame paketa, se mu naknadno zaračunajo stroški pakiranja in pošiljanja paketa, ki so s tem nastali.


Garancija


Izdelki, ki so v prodaji v spletni trgovini ROSI Teh, večinoma spadajo v kategorijo rezervnih delov, za katere garancija ni obvezna.


Artikli imajo garancijo, če je tako navedeno na garancijskem listu. Garancija je veljavna ob upoštevanju navodil na garancijskem listu ter ob predložitvi računa. Garancijski roki so navedeni na garancijskih listih ali na računu.

Informacija o garanciji je navedena tudi na strani s predstavitvijo artikla. Če informacije o garanciji ni, artikel nima garancije ali pa podatek v tem trenutku ni znan. V slednjem primeru lahko kupec kontaktira prodajalca, ki bo zagotovil ažurno informacijo.


Če artikel ima garancijo bo le ta posebej navedena na računu.


Reklamacije


Vsako reklamacijo bomo poskušali urediti čim hitreje, seveda v korist kupca.


Dobavni rok


Spletna trgovina ROSI Teh, se bo potrudila, da bo blago dostavljeno do naročnika v navedenih dobavnih rokih.


Naročeno blago gre na pot v najkrajšem možnem času. Izdelke na zalogi običajno lahko s paketno dostavo pričakujete že naslednji delovni dan od naročila, oz. najkasneje v roku do 10-ih delovnih.


Če izdelka ni na zalogi, se lahko čas dostave podaljša za nedoločen čas (običajno do 30 dni).


Naročeno blago ostane do poravnave celotne kupnine v lasti spletne trgovine ROSI Teh. Pridržujemo si pravico dostave proti plačilu samo po povzetju.
Spletna trgovina ROSI Teh, si pridržuje pravico, da za naročilo za katerega ugotovi, da ga pod navedenimi pogoji ne more izvesti, zavrne, morebitno že prejeto kupnino pa vrne brez obresti.


Poškodbe izdelka


Kupec je dolžan pri prevzemu artiklov pozorno pregledati embalažo in njeno vsebino. V primeru poškodbe izdelka je kupec dolžan na poškodbo takoj opozoriti dostavljavca. Kupec je dolžan skupaj s poštnim delavcem sestaviti uradni zapisnik, posebej pozorno pa izpolniti rubriko o stanju embalaže in izdelka. Kupec bo odstopil poškodovan izdelek, ki bo skupaj z uradnim zapisnikom na stroške Rosi Teh, Roman Mikolič s.p. poslan na naslov pošiljatelja. Po prejemu poškodovanega izdelka bomo v najkrajšem roku poslali kupcu nov izdelek.


V primeru, da kupec opazi poškodbo po dostavi izdelka, vendar v največ 3 dneh po dostavi, poškodbo prijavi na tel. št.: (041) 892-655. Pogoj za prijavo poškodbe izdelka v roku 3 dni po dostavi je shranjena embalaža, na podlagi katere se ugotavlja, kje oz. kako je poškodba nastala. Zaželeno je tudi, da je poškodba zabeležena s fotoaparatom in fotografije poslane na naslov rosi.slo@gmail.com. Vse kasnejše reklamacije poškodb izdelka prevozniki upoštevajo le izjemoma in jih v njihovem imenu tudi naše podjetje ne more rešiti.


Pogoji za vračilo blaga


Kupci, ki kupijo blago preko spletne trgovine ROSI Teh lahko v primeru, da z izdelkom niso zadovoljni ali kakršnega koli drugega razloga pravico odstopiti od pogodbe nakupa za kar nas morajo v roku 8 dni po prejemu blaga obvestiti v pisni obliki. V dopisu za odstop od pogodbe nakupa kupcu ni potrebno navesti razloga odstopa. Kupec je dolžan vrniti blago pod spodaj navedenimi pogoji v roku 15 dni po obvestilu, odstopa od pogodbe na sedež spletne trgovine ROSI Teh, Roman Mikolič s.p..


Pogoji za vračilo blaga so:


• Izdelek mora biti nerabljen, nepoškodovan in v originalni embalaži.
• Vračilu morate priložiti kopijo računa.


Blaga ne morete vrniti v naslednjih primerih:


• Če je izdelek dobavljen po kupčevih željah oz. potrebah (izdelek, ki je naročen na željo kupca in ni v splošni prodaji spletne trgovine ROSI Teh).
Stroške vračila oz. pošiljanja krije kupec.


Pri vračilu blaga lahko kupec prejme katerokoli drugo blago iz zaloge iste ali večje vrednosti.


Pred vračilom nas obvestite na elektronski naslov rosi.slo@gmail.com ali nas pokličite na telefonsko številko 041/892-655, da se dogovorimo o najboljšem načinu vračila. Odkupninskih pošiljk ne sprejemamo.


Odstop od pogodbe moramo vedno prejeti pisno ali osebno.


Varovanje osebnih podatkov


Podatke o kupcih, ki jih pridobimo skrbno varujemo. Spletna trgovina ROSI Teh je v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) zavezana k varovanju osebnih podatkov svojih uporabnikov. Vaše podatke bomo uporabili le za pravilno izvedbo nakupa in za obveščanje o novostih naše spletne trgovine. Vaši osebni podatki ne bodo nikoli uporabljeni in posredovani tretji osebi.


Pravno obvestilo


Spletna trgovina ROSI Teh in vsi podatki na njej so zaščiteni z Zakonom o avtorskih pravicah in jih ni dovoljeno reproducirati ali uporabljati, brez predhodnega pisnega dovoljenja. Blagovne znamke in logotipi priznanih podjetij so v njihovi lasti in so uporabljeni samo za informativne namene in lažje razumevanje.


Stroški izterjave


Razen stroškov za zamudo plačila Vam zaračunamo tudi ostale stroške. Sem sodijo dodatni stroški, ki so nastali v podjetju za izterjavo, in stroški odvetnika.


Pritožbe in spori


Prodajalec se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato se prodajalec prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

 

Želimo vam obilo prijetnih in ugodnih nakupov!

 

Cermag


Vse kataloge našega pogodbenega partnerja Cermag lahko prenesete na naši spletni strani, ali na spletni strani podjetja Cermag www.cermag.com

Uporaba katalogov podjetja Cermag je dovoljena samo za osebno uporabo.

 

Roman Mikolič